Huisartsenpraktijk Sparen is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Herhaalrecepten

 

Uw herhaalrecepten kunt u op de volgende wijzen aanvragen:

- Online via het patiëntenportaal

- Telefonisch via de receptenlijn

- Telefonisch via de assistente tussen 8.00 en 11.00 uur

- Via brievenbus in de praktijk: Hierin kunt u uw lege medicijndoosjes of brieven met daarop herhaalrecepten deponeren. De brievenbus wordt tweemaal per dag geleegd door de assistenten. Deze recepten worden dezelfde dag verwerkt.

 

De recepten worden digitaal naar uw apotheek verstuurd. Zonder tegenbericht kunt u de medicijnen na 2 werkdagen bij de apotheek ophalen.

 

Indien de praktijk wegens vakantie of nascholing gesloten is, kunt u voor herhaalrecepten direct terecht bij uw eigen apotheek. Behalve voor herhaalrecepten van slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen, antidepressiva en morfinepreparaten. Voor deze medicatie dient u een recept bij de waarnemend huisarts te bestellen.

 

Herhaalservice

Herhaalservice via Apotheek Admiraal en Apotheek Crabbehof

Wat is herhaalservice?

Herhaalservice is een nieuwe service van uw huisarts en apotheek. De apotheek houdt uw voorraad medicijnen bij. Wanneer uw medicijnen bijna op zijn, liggen ze weer voor u klaar in de apotheek. U hoeft geen recept bij de huisarts meer aan te vragen, dit doet dan de apotheek voor u. Twee weken voordat uw medicijnen op zijn, stuurt de apotheek een receptaanvraag naar uw huisarts. Deze fiatteert de receptaanvraag en daarna maakt de apotheek de medicijnen voor u klaar.

Welke medicijnen kunnen in de herhaalservice?
Alle medicijnen, die dagelijks in dezelfde hoeveelheid gebruikt worden.

Wanneer staan de medicijnen klaar?
De medicijnen van de herhaalservice staan ongeveer een week, voordat de medicijnen op zijn voor u klaar. U ontvangt een mail van de apotheek als uw medicijnen klaar staan. 

Gelijktrekken van uw medicijnen
Voordat de medicijnen in de herhaalservice gaan, vragen we u, om uw voorraad thuis te tellen. Dit wordt aangevuld, zodat u van alle medicijnen evenveel in voorraad heeft en maar eens in de 3 maanden uw medicijnen hoeft op te halen. 

Aanmelden Herhaalservice
Via de doktersassistente of via de apotheek

Contact

Spoednummer 06-22470953
 

Huisartsenpraktijk Sparen

Karel Doormanweg 33
3317 ZD Dordrecht
Telefoon:
078-6182030
Receptenlijn:
078-6182030 optie 2
Fax:
078-6181521
E-mail: info@huisartsenpraktijksparen.nl
Routebeschrijving >