Huisartsenpraktijk Sparen is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

TeleDermatologie

 

Wat is teledermatologie?

In het geval van teledermatologie maakt de huisarts digitale foto's van uw huidaandoening en deze foto's worden samen met een vragenlijst via de beveiligde verbinding verstuurd naar een dermatoloog uit uw ziekenhuis. De dermatoloog geeft vervolgens binnen 5 dagen via elektronische weg antwoord met een diagnose en of behandel advies. Alle data is strikt beveiligd en alleen toegankelijk voor de betrokken zorgverleners. Uw huisarts kan door teleconsultatie directer en sneller inhoudelijke expertise inroepen van een specialist.

 

Voordeel voor de dokter en de patiënt

TeledermatologieBinnen de gezondheidszorg bestaan veelal wachttijden; zowel voor een polikliniek bezoek als in de wachtkamer zelf. Bij een teleconsult vervallen deze wachttijden. 
U bespaart ook reiskosten en -tijd, en (soms) parkeerkosten. Een directer contact met de dermatoloog door de teledermatologie stelt uw huisarts in staat extra expertise in te roepen en sneller adequate medicatie te krijgen of een verwijzing kan worden voorkomen of worden versneld.

In 75% van de teleconsulten is een ziekenhuis bezoek niet meer nodig. Teleconsultatie gaat van het eigen risico van de patiënt af, maar komt in plaats van het ziekenhuisbezoektarief waardoor teleconsultatie voor u gemiddeld 3 keer goedkoper is.

Contact

Spoednummer 06-22470953
 

Huisartsenpraktijk Sparen

Karel Doormanweg 33
3317 ZD Dordrecht
Telefoon:
078-6182030
Receptenlijn:
078-6182030 optie 2
Fax:
078-6181521
E-mail: info@huisartsenpraktijksparen.nl
Routebeschrijving >